En lite mer hybrid vardag 

Restriktionerna har äntligen lättat och vi är glada att åter få träffa våra kollegor fysiskt lite mer frekvent framöver. Som ny VD på Wikström har det varit väldigt speciellt att efter nio månader fortfarande inte ha träffat alla kollegor ”på riktigt”. Att vi haft så bra möjligheter att hålla kontakten digitalt har underlättat såklart, men det fysiska mötet är trots allt svårslaget.

Även om pandemin är en prövning som vi varit tvungna att hantera, har det lärt oss en del om oss själva och hur vi trivs med att arbeta. Flera undersökningar visar att många kommer att vilja fortsätta arbeta hemifrån några dagar i veckan eftersom det underlättar i deras livspussel på olika sätt. Det har därför blivit en prioriterad fråga för Wikström att skapa bra förutsättningar för en hybrid arbetsplats där medarbetarna trivs och utvecklas, känner engagemang och kan jobba effektivt oavsett om de är på kontoret på heltid eller arbetar hemma några dagar i veckan.  

Den största utmaningen med distansarbetet har varit att fortsätta bygga vår företagskultur där personliga möten och sociala aktiviteter är en viktig del av gemenskapen. Vi hoppas och tror att det arbetet kommer att vara lättare framöver, för även om fler säkert kommer att välja det hybrida arbetssättet lär vi ses oftare och kan återgå till att hitta på roliga saker ihop. 

Glädjande nog har vi, tillsammans med många andra i branschen, haft en fortsatt stark efterfrågan på våra tjänster och vi ser inte någon tendens till avmattning i nuläget. Det fortsätter att byggas i regionen och vi har en bred bas av kunder och samarbetspartners som värdesätter vårt engagemang och återkommer med sitt förtroende. Den stora efterfrågan på att ha Wikström som samarbetspartner gör att vårt fantastiska gäng skulle behöva bli ännu större varför rekrytering fortsätter att ligga högt på agendan.  

Förmodligen har vi inte sett det sista av pandemin än på länge, men just nu kan vi åtminstone hämta andan och återgå till en lite mer normal (men kanske mer hybrid) vardag. 

Vi ses! 

Jens Karletorp 
VD 
2021-10-08