Nyheter

2020-10-21

Ny toppnotering i Trust Index

Resultaten från årets medarbetarundersökning Trust Index har levererats och gissa om vi sträcker på oss lite extra när 100% av våra medarbetare svarat positivt på påståendet att Wikström är en mycket bra arbetsplats och att lika stor andel skulle rekommendera oss som arbetsgivare till andra! 
2020-09-02

Äntligen tillsammans igen!

Hösten är på intågande efter en välbehövlig och något annorlunda semester. Innan sommaren var det väldigt glest på våra kontor då vi förordade hemarbete för alla som hade möjlighet. Det har fungerat över förväntan att träffas digitalt och driva projekten precis ”som vanligt” trots att allt är i högsta grad ovanligt.
2020-06-03

Exklusivt äldreboende med innovativt inre och yttre

Ett helt nytt bostadsområde tar nu sakta form i Sisjödal,
Sisjön i sydvästra Göteborg. Vid infarten till området,
längs med backen och berget byggs ett äldreboende
med hög boendestandard och genomtänkta lösningar.
2020-05-18

Majorna växer när Wallenstam utvecklar Godhems backe

Det byggs nytt nedanför Godhemsberget i Majorna. Där man förr kunde se ett nedgånget gammalt slakthus finns idag
en byggarbetsplats med skelettet av nya huskroppar.
Här kommer snart 138 nya hyresrätter att växa fram.

Projektet är en del av Bostad 2021, en satsning på fler hyresrätter fram till 2021 inom Göteborgs stad. De nya

2020-04-22

Wikström är nu en av Sveriges Bästa Arbetsplatser!

För artonde året i rad har Great Place to Work rankat Sveriges Bästa Arbetsplatser och det är med stor stolthet vi kan berätta att Wikström nu finns med på listan!

Sedan 2018 har vi använt oss av Great Place to Work som samarbetspartner för att mäta våra medarbetares upplevelser av Wikström som arbetsplats, samt

2020-04-03

Igloon står för kylan när GU bygger ut

Under hösten 2017 inleddes planeringsarbetet för att skapa plats åt Göteborgs Universitets nya byggnad för naturvetenskapliga fakulteten. Vintern 2019 påbörjades sprängningsarbetet för den 30.000 m2 stora fastigheten och byggnationen sker i ett redan tättbebyggt område.
2020-03-27

Distansutbildning värdefullt i coronatider

De senaste veckorna har utbildning på distans blivit en viktig faktor för att hålla olika utbildningar igång trots den rådande pandemin. Med dagens digitala lösningar och hjälpmedel finns en god grund för att kunna bedriva undervisningen mer eller mindre som vanligt. Många skolor erbjuder ofta flera kurser och utbildningar på distans i sitt vanliga utbud, vilket gör dem väl förberedda och utrustade för att växla över även annan utbildning till den digitala plattformen.
2020-03-18

Covid 19
Vi anpassar oss och arbetar på

Lyhörda är ett av våra värdeord som kanske är mer aktuellt än någonsin. Under rådande omständigheter följer vi självklart regeringens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de anpassningar som krävs av omsorg om våra medarbetares, kunders och samarbetspartners hälsa.

Vi fortsätter vårt dagliga arbete men väljer att vid....
2020-03-16

Erik Tiberg Fastigheter utvecklar sin fastighet i Västra Frölunda

Under lång tid har MIO i Västra Frölunda varit ett välbesökt och uppskattat möbelvaruhus i Göteborg. Under de kommande åren kommer den välkända profilen att utvecklas ytterligare och få sällskap av fler butiker och hyresgäster. I samband med att Erik Tiberg Fastigheter, ETF, expanderar utökas fastigheten med ytor i markplan samt med en fem våningar hög kontorsbyggnad som ger totalt sju våningar
2020-03-06

Gekås fortsätter expandera - Wikström är med på vägen

Varuhuset Gekås Ullared växer och i samband med detta utvecklas även deras Stugby & camping. Med målet att förbättra upplevelsen för sina besökare ännu mer och erbjuda en vistelse där både shopping och boende blir ett härligt minne, byggs nu en ny restaurang samt 12 nya badtunnor med tillhörande omklädningsrum och relaxavdelning på området.
2020-02-28

Ljus framtid för YH-ingenjörer

VVS-branschen är i stort rekryteringsbehov och tillsammans med yrkeshögskolorna runtom i landet tas nya utbildningar fram för att sammanföra morgondagens kompetens med näringslivet. I både Varberg och Göteborg startade under 2018 nya utbildningar för VVS-ingenjörer och Wikström, som har tio års erfarenhet av YH-utbildning, är en aktiv samarbetspartner.
2020-02-07

Workshop med tema hållbarhet


Majoriteten av Wikströms tjänster har tydlig koppling till hållbarhet där vi hjälper våra kunder att på olika sätt spara energi och skapa ett bra inneklimat. För att bli ännu vassare arrangerades igår en gemensam workshop med tema hållbarhet i Dome of Visions på Lindholmen. Engagemanget var på top och vi fick fram massor av bra idéer att arbeta vidare med.​​​​​
2020-02-05

Kontorsbyggnad sätter standarden i Kallebäcks Terrasser

​​​​​​​
Den kommersiella byggnaden i Kallebäcks Terrasser är en unik fastighet med speciella krav. Att skapa en trygg, tyst och hälsosam miljö i direkt anslutning till en av Sveriges mest trafikerade leder har satt kreativiteten på prov och...
2020-01-24

Kombinerad konstgräsplan och isstadion - vilken succé!


Under 2017 fick Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås i uppdrag att skapa en vision för Hässleholmen; ett av två områden i kommunen med utanförskapsproblematik.