Nyheter

2021-06-18

Engagerad bostadsrättsförening sänkte sina energikostnader


Bostadsrättsföreningen DeGeersgatan med totalt 143 lägenheter, och vars fem hus byggdes på 1950-talet ville sänka sina energikostnader. Föreningen kontaktade Wikström för att få ett kostnadsförslag och hjälp med processen.
2021-06-04

Klimatanpassad fastighet när
Klövern moderniserar


Fastighetsägaren Klövern har utfört en totalrenovering
på en av sina äldre fastigheter i östra Göteborg. Med kreativa lösningar har man skapat moderna och attraktiva kontorsytor.
2021-05-28

OVK – ett viktigt verktyg för energiprestanda och inneklimat


God kontroll på ventilationen säkerställer friska hus och nöjda hyresgäster och sedan 1994 är det lagstadgat med obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i offentliga lokaler, flerbostadshus och kontor med flera. Grundregeln är att ventilationssystemet ska fungera som det avsågs när det togs i drift. Med tiden kan dock verksamheten i en lokal ha förändrats och ibland glöms det bort att...
2021-05-18

Kallebäcks Terrasser växer fram


Kallebäck genomgår sedan ett par år en total förvandling. Kallebäcks Terrasser produceras av Wallenstam som ett av projekten i BoStad 2021, Göteborg Stads stora satsning, och de båda parterna har skapat detaljplanen tillsammans.
Området kommer att utvecklas etappvis och vara fullt utbyggt 2027 med 1800 lägenheter byggda av Wallenstam.
2021-04-27

Falkenberg storsatsning står klar


I Falkenberg invigdes det nya kultur- och kunskapscentret
Argus i juli 2020. Det är efter två års arbete som kommunens hitintills största enskilda investering står färdig.
–Argus är en del i vårt stadsomvandlingsprojekt. Målet är att utveckla stadskärnan och Argus är ett steg i det, berättar Simon Burström, byggprojektledare på Falkenbergs kommun.
2021-04-15

Medelhavsklimat året om


Under försommaren 2020 påbörjades pålningen av fastighetstomten mittemot Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Här kommer Bo Aktivt, i samarbete med Byggnads AB Tornstaden, att bygga det första huset enligt sitt eget koncept BonTop. Ett hus med 87 bostadsrättslägenheter av högsta kvalitet fördelat på fyra våningar med ett atrium som innergård vilket ger de boende medelhavsklimat året runt.
2021-04-06

Loft 46 - ett extraordinärt projekt


Ovanpå ett befintligt kontorshus i Borås har Wästbygg på uppdrag av Järngrinden byggt tre nya våningar med 31 bostadsrätter av hög kvalitet. De exklusiva lägenheterna har ritats av QPG Arkitekter i Göteborg och byggnationen ställde alla involverade inför tekniska utmaningar under projekteringen.
2021-03-25

Wikström AB klättrar på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser!


​​​​​​​Det är nittonde året i rad som Great Place to Work har utvärderat och listat de organisationer som har bäst arbetsplatskultur i landet, och Wikström AB har i år kammat hem en sjundeplats.
2021-03-22

Ekebäckshöjd - en ny stadsdel och granne till Högsbohöjd


​​​​​​​Stena Fastigheter förädlar just nu Högsbohöjd, ett område där de sedan tidigare har ett stort fastighetsbestånd. Nu växer området i tre etapper som inleds med ett, i sitt slag, unikt äldreboende samt kommersiella lokaler. När samtliga etapper är klara kommer området även att ha fått en förskola och ca 660 nya lägenheter.
2021-03-09

Sportbutik förvandlad till fem biosalonger

​​​​​​​
Det var med sorg som Michael Kristiansson och Johan Martinsson på Svenska Bio 2019 fick ta emot beskedet att anrika Biograf Facklan vid torget i Kungsbacka måste evakueras. Med en stor dos kreativitet löste Aranäs Fastigheter problemet genom att ordna lokaler i Kungsmässan.
2021-02-24

Man skall alltid sikta på att bli ännu bättre!

​​​​​​​
Jens Karletorp är ny VD för Wikström sedan årsskiftet. Vi börjar lära känna varandra nu, och vill gärna dela med oss av den här intervjun där Jens får berätta om sig själv och sina tankar kring Wikströms framtid.
2021-02-02

Wendelstrand - här formas framtidens bostäder

​​​​​​​
I Mölnlycke börjar den helt nya stadsdelen Wendelstrand långsamt ta form. Det är stadsutvecklaren Next Step Group som tillsammans med BRA bygg påbörjat en stor omvandling av gammal industrimark. Här kommer kontor, bostäder, ett äldreboende och en förskola att uppföras i ett projekt där miljö, gemenskap och innovation är ledorden.
2021-01-22

Ett driftår senare: 47% lägre energianvändning för Snickaren


Snickaren är ett bostadsområde i Kinna som sedan 2014 genomgått en stor upprustning i fyra etapper.

​​​​​​​Efter sju år står nu Marks Bostad AB inför projektets slutskede, och redan går stora förbättringar att se inom energianvändning och vattenförbrukning.
2021-01-08

Kvarteret Johanna - Varsam totalförvandling


Sedan Hufvudstaden förvärvade den sista pusselbiten i det stora historiska kvarteret mellan Fredsgatan och Hotellplatsen har planeringsarbetet pågått för att ta ett helhetsgrepp och lyfta kvarteret. Nu finns en detaljplan på
plats för att modernisera det välkända området och ge det ett helt nytt uttryck.
2020-12-21

Jens Karletorp ny VD för Wikström


Styrelsen i Wikström AB har utsett Jens Karletorp till ny VD för företaget. Jens tillträder 4/1 2021 och tar över efter Annika Aarthun.
​​​​​​​
Jens bär med sig ett stort kunnande och ett brett nätverk inom samhällsbyggnadssektorn.
2020-12-11

Energieffektiva hyresrätter i Borås


I september 2020 togs det första spadtaget för kvarteret Björnflokan i centrala Borås. Här bygger Serneke Sverige AB tillsammans med Trenum Borås 319 hyresrätter varav ett hundratal blir studentbostäder.
2020-11-24

Mölnlycke fabriker växer – fler möjligheter för idrottsfantaster


Mölnlycke fabriker är ett område i ständig utveckling. Under hösten 2020 samarbetar Härryda kommun med Wallenstam och byggfirman Bergman och Höök för att bygga både idrottshall, parkeringshus och innebandyhall i området.
2020-11-16

Nytt nummer av Wikströmtidningen!


Här hittar du ett rykande färskt nummer av vår tidning. Det är 24 välfyllda sidor där vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners presenterar aktuella och intressanta projekt.
2020-10-21

Ny toppnotering i Trust Index

Resultaten från årets medarbetarundersökning Trust Index har levererats och gissa om vi sträcker på oss lite extra när 100% av våra medarbetare svarat positivt på påståendet att Wikström är en mycket bra arbetsplats och att lika stor andel skulle rekommendera oss som arbetsgivare till andra! 
2020-09-02

Äntligen tillsammans igen!

Hösten är på intågande efter en välbehövlig och något annorlunda semester. Innan sommaren var det väldigt glest på våra kontor då vi förordade hemarbete för alla som hade möjlighet. Det har fungerat över förväntan att träffas digitalt och driva projekten precis ”som vanligt” trots att allt är i högsta grad ovanligt.
2020-06-03

Exklusivt äldreboende med innovativt inre och yttre

Ett helt nytt bostadsområde tar nu sakta form i Sisjödal,
Sisjön i sydvästra Göteborg. Vid infarten till området,
längs med backen och berget byggs ett äldreboende
med hög boendestandard och genomtänkta lösningar.
2020-05-18

Majorna växer när Wallenstam utvecklar Godhems backe

Det byggs nytt nedanför Godhemsberget i Majorna. Där man förr kunde se ett nedgånget gammalt slakthus finns idag
en byggarbetsplats med skelettet av nya huskroppar.
Här kommer snart 138 nya hyresrätter att växa fram.

Projektet är en del av Bostad 2021, en satsning på fler hyresrätter fram till 2021 inom Göteborgs stad. De nya

2020-04-22

Wikström är nu en av Sveriges Bästa Arbetsplatser!

För artonde året i rad har Great Place to Work rankat Sveriges Bästa Arbetsplatser och det är med stor stolthet vi kan berätta att Wikström nu finns med på listan!

Sedan 2018 har vi använt oss av Great Place to Work som samarbetspartner för att mäta våra medarbetares upplevelser av Wikström som arbetsplats, samt

2020-04-03

Igloon står för kylan när GU bygger ut

Under hösten 2017 inleddes planeringsarbetet för att skapa plats åt Göteborgs Universitets nya byggnad för naturvetenskapliga fakulteten. Vintern 2019 påbörjades sprängningsarbetet för den 30.000 m2 stora fastigheten och byggnationen sker i ett redan tättbebyggt område.
2020-03-27

Distansutbildning värdefullt i coronatider

De senaste veckorna har utbildning på distans blivit en viktig faktor för att hålla olika utbildningar igång trots den rådande pandemin. Med dagens digitala lösningar och hjälpmedel finns en god grund för att kunna bedriva undervisningen mer eller mindre som vanligt. Många skolor erbjuder ofta flera kurser och utbildningar på distans i sitt vanliga utbud, vilket gör dem väl förberedda och utrustade för att växla över även annan utbildning till den digitala plattformen.
2020-03-18

Covid 19
Vi anpassar oss och arbetar på

Lyhörda är ett av våra värdeord som kanske är mer aktuellt än någonsin. Under rådande omständigheter följer vi självklart regeringens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de anpassningar som krävs av omsorg om våra medarbetares, kunders och samarbetspartners hälsa.

Vi fortsätter vårt dagliga arbete men väljer att vid....
2020-03-16

Erik Tiberg Fastigheter utvecklar sin fastighet i Västra Frölunda

Under lång tid har MIO i Västra Frölunda varit ett välbesökt och uppskattat möbelvaruhus i Göteborg. Under de kommande åren kommer den välkända profilen att utvecklas ytterligare och få sällskap av fler butiker och hyresgäster. I samband med att Erik Tiberg Fastigheter, ETF, expanderar utökas fastigheten med ytor i markplan samt med en fem våningar hög kontorsbyggnad som ger totalt sju våningar
2020-03-06

Gekås fortsätter expandera - Wikström är med på vägen

Varuhuset Gekås Ullared växer och i samband med detta utvecklas även deras Stugby & camping. Med målet att förbättra upplevelsen för sina besökare ännu mer och erbjuda en vistelse där både shopping och boende blir ett härligt minne, byggs nu en ny restaurang samt 12 nya badtunnor med tillhörande omklädningsrum och relaxavdelning på området.
2020-02-28

Ljus framtid för YH-ingenjörer

VVS-branschen är i stort rekryteringsbehov och tillsammans med yrkeshögskolorna runtom i landet tas nya utbildningar fram för att sammanföra morgondagens kompetens med näringslivet. I både Varberg och Göteborg startade under 2018 nya utbildningar för VVS-ingenjörer och Wikström, som har tio års erfarenhet av YH-utbildning, är en aktiv samarbetspartner.
2020-02-07

Workshop med tema hållbarhet


Majoriteten av Wikströms tjänster har tydlig koppling till hållbarhet där vi hjälper våra kunder att på olika sätt spara energi och skapa ett bra inneklimat. För att bli ännu vassare arrangerades igår en gemensam workshop med tema hållbarhet i Dome of Visions på Lindholmen. Engagemanget var på top och vi fick fram massor av bra idéer att arbeta vidare med.​​​​​
2020-02-05

Kontorsbyggnad sätter standarden i Kallebäcks Terrasser

​​​​​​​
Den kommersiella byggnaden i Kallebäcks Terrasser är en unik fastighet med speciella krav. Att skapa en trygg, tyst och hälsosam miljö i direkt anslutning till en av Sveriges mest trafikerade leder har satt kreativiteten på prov och...
2020-01-24

Kombinerad konstgräsplan och isstadion - vilken succé!


Under 2017 fick Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås i uppdrag att skapa en vision för Hässleholmen; ett av två områden i kommunen med utanförskapsproblematik.