Nyheter

2024-06-10

Henrik Quicklund ny avdelningschef på Wikström


Det blir Henrik Quicklund som tar över stafettpinnen efter Anders Malmberg som avdelningschef för Energi- och miljöavdelningen.
​​​​​​​
2024-06-03

Samuel Freiholtz ny VD för
Wikström AB


Styrelsen i Wikström AB har utsett Samuel Freiholtz till ny VD för företaget. Samuel tillträder 3/6 och tar över efter Jens Karletorp.
​​​​​​​
2024-04-25

Moderna lägenheter för äldre när Hunnebohemmet växer


Hunnebohemmet i Sotenäs kommun ska genomgå en om- och tillbyggnad som uppdaterar de uttjänta lokalerna och ger fler platser åt äldre. En satsning som även tillgodoser framtidens behov, med två nya enheter.
2024-04-03

Energismart samarbete i ny stadsdel


I den nya Mölndalstadsdelen Pedagogen Park utvecklar Aspelin & Ramm såväl bostäder som lokaler för butiker och kontor. I processen har de med sig Wikström för uppdrag inom bland annat energisamordning och driftoptimering.
2024-03-20

Samarbete A och O när kvarteret Regina byter skepnad


I kvarteret Regina byggs nu ett 1970-talshus om till moderna kontorslokaler med butiksytor, restauranger och plats för event. I stora projekt som detta är beställarstöd, samordning och granskningar av installationer extra viktiga.
2024-02-23

Byggnadsminnen kräver varsam energieffektivisering


Under de kommande sju åren ska det kommunala fastighetsbolaget Higab minska sin energianvändning med 30 procent. Tillsammans med Wikström har de satt upp en sjuårsplan med åtgärder för hur energieffektiviseringen
ska bli verklighet.
2024-02-08

Nästa generation samhällsbyggare


Wikström är glada att kunna presentera Tindra och Alma, två engagerade studenter som för närvarande studerar Samhällsbyggnad vid Chalmers. Deras examensarbete kommer att utvärdera och följa upp ett projekt där Wikström projekterat en avancerad hybridlösning för en kund. Det skall bli intressant att se vad deras slutsatser blir och hur väl energiberäkningarna från projekteringen...
2024-02-07

Stenugnsbageriet – från ax till limpa


I januari flyttade Stenugnsbageriet in i nya, större lokaler i Mölnlycke fabriker. Ett omkring 1 000 kvadratmeter stort hantverksbageri i en tegelbyggnad från 1849 hör inte till vanligheterna – varken för bagaren själv, för fastighetsägaren
Wallenstam eller för Wikström som ansvarat för projekteringen av VVS.
2024-01-23

Miljöbyggnad ger beställaren extra koll


Nu växer den nya stadsdelen Gökegård fram i Öjersjö, Partille.
Här bygger bland annat Partillebo bostäder och Wikström har stöttat entreprenören RA-Bygg i arbetet med miljöklassning av fastigheterna.

Partillebo bygger hyresrätter i två etapper i Gökegård och nu står den första delen klar. Det är totalt tre flerbostadshus
varav två binds samman av...
2024-01-10

Återbruk i fokus

​​​​​​​
Hållbarhet är ordet på allas läppar just nu och det är tydligt att något måste göras för att vända den negativa utveckling vi ser i vår omvärld. Wikström AB har länge samarbetat aktivt med beställare för att skapa långsiktigt hållbara lösningar, och sedan en tid tillbaka har man märkt av ett ökat fokus på hållbarhet i projekten. Det finns många delar i en VVS-projektering där det går att göra skillnad...
2024-01-02

Grattis till certifieringen Conny!

​​​​​​​
Conny Wiberg är en av Wikströms mest anlitade besiktningsmän och har länge varit innehavare av titeln SBR Godkänd entreprenadbesiktningsman. Med sin gedigna erfarenhet inom branschen har han nu tagit ytterligare ett kliv i sin roll och kan därmed titulera sig Certifierad Entreprenadbesiktningsman.
2023-12-19

Läs senaste numret av vår tidning!

​​​​​​​
Klicka här för att läsa det senaste numret av vår tidning där vi presenterar ett axplock av alla aktuella och intressanta projekt vi arbetar med tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.
2023-10-09

Certifierade som Great Place to Work för femte året i rad! 

Wikström AB, har glädjen att meddela att företaget för femte året i rad har blivit certifierat som ett Great Place to Work. Denna prestigefyllda utmärkelse bygger helt på vad nuvarande medarbetare säger om sin erfarenhet av att arbeta på företaget och bekräftar Wikströms fortsatta engagemang för att skapa en positiv arbetsmiljö.
2023-06-28

Kreativa lösningar när Wallenstam bygger ny skola i 

Kallebäcks Terrasser fortsätter att växa och utvecklas som stadsdel. I takt med att barnfamiljerna har flyttat hit har behovet av skola och barnomsorg ökat. Lagom till terminsstarten 2023 står också en ny skola klar att ta emot sina elever.
2023-06-08

Kvarteret Hjulet i Falkenberg
snart i mål

Under 2022 påbörjades sista etappen av kvarteret Hjulet i centrala Falkenberg. Ovanpå Gallerian färdigställs de sista 42 lägenheterna fördelade på tolv bostadsrätter och 30 hyresrätter. Mer centralt än såhär kan man inte bo i Falkenberg.
2023-05-24

Energibesparing året om för Hufvudstaden

Hufvudstaden har under många år utfört ett målmedvetet håll-barhetsarbete i sina fastigheter, inte minst när det gäller energieffektivisering. Under dryga 30 år har de haft ett kontinuerligt samarbete med Wikström vid bland annat ombyggnationer, tillbyggnader, hyres gästanpassningar och energiprojekt.
2023-05-08

Från bakgata till trendigt restaurangstråk

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar en rad kommersiella fastigheter i Göteborgs närområden och innerstad, ett av projekten innebar en stor satsning på att rusta upp och förändra Teatergatan.
2023-04-26

Extra viktigt med energikartläggning för SBB


Niklasberg i Vänersborg är ett tidigare regementsområde
som består av flera fastigheter. Byggnaderna är uppförda i olika tidsperioder från slutet av 1800-talet fram till 2008 och
verksamheterna har varierat genom åren. I dag ägs och förvaltas de av Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, med hyresgäster som främst bedriver offentlig verksamhet. I sex av byggnaderna pågår numera skolverksamhet.​​​​​​​
2023-03-28

Kraftstaden Fastigheter tar
helhetsgrepp med BELOK


Under våren 2022 utförde Kraftstaden Fastigheter i Trollhättan i samarbete med Wikström en besiktning av tre av kommunens skolor: Dalkjusan, Hjortmosseskolan
och Sjuntorpsskolan. Besiktningen utfördes av Anders Malmberg, certifierad energiexpert på Wikström,
och utmynnade i en BELOK energidiagnos.
​​​​​​​
2023-03-10

Högre kapacitet när fyra kylmedelkylare blev två


Familjeföretaget Lundbergs Fastigheter finns i tio städer och tre av deras fastigheter finns i Göteborg. När företaget ville byta ut sina ut-tjänta kylmedelkylare på Mölndalsvägen
vände de sig till Hannes Andersson på Wikström.
​​​​​​​
2023-03-02

Energianvändning i fokus när Zeppelin Cat bygger huvudkontor


Zeppelin Sverige AB är en del av Zeppelin-koncernen och
exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige. Företaget
erbjuder nya och begagnade entreprenadmaskiner och
motorer för industriellt bruk, alltifrån små grävmaskiner till
stora gruvtruckar, samt uthyrningstjänster för entreprenadmaskiner.
​​​​​​​
2023-02-21

Energikartläggning ger stora besparingar för Wallenstam


Wallenstam arbetar kontinuerligt med att energi effektivisera sina fastigheter. De har ett långsiktigt sam arbete med Wikström som nu utför energi kartläggningar för att hitta möjligheter till energi besparing.
​​​​​​​
2022-12-16

Wikström satsar på cellkontor - våra medarbetare skall vilja vara på kontoret


Wikström AB har haft sitt Göteborgs-kontor på Södra Gubberogatan i två decennier men inom kort påbörjas en ny epok när flyttlasset går till det nya kontoret på Drakegatan 7a. Att kontoret funnits länge på samma ställe märks tydligt när flyttstöket och utrensningen påbörjats och...
2022-12-06

God jul och gott nytt år!


Alla vi på Wikström vill tacka för i år och önska dig en riktigt god jul och ett gott 2023! Årets julgåva har vi valt att skänka till Musikhjälpen och årets tema "För en tryggare barndom på flykt från krig"
2022-11-25

Nytt nummer av Wikströmtidningen!


Här hittar du ett rykande färskt nummer av vår tidning. Det är 24 välfyllda sidor där vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners presenterar aktuella och intressanta projekt.

Klicka på läs mer för en blädderbar version av tidningen
2022-10-04

Fortfarande ett Great Place to Work!


I vanlig ordning genomförde Wikström medarbetar-undersökningen Trust Index under september månad. Det är världens mest använda medarbetarenkät där man genom att ta ställning till 60 påståenden mäter de fem dimensionerna trovärdighet, rättvisa, respekt, stolthet och kamratskap.
​​​​​​
2022-09-02

Annette ny avdelningschef på Wikström


Tack vare en rad lyckade rekryteringar har Wikström vuxit de senaste åren. För att bibehålla balansen i företaget och skapa bra förutsättningar för tillväxt har man nu skapat ytterligare en avdelning för VVS-projektering.
​​​​​​
2022-06-23

Stort tack för att ni svarade på kundenkäten!


I söndags stängde vår kundenkät för den här gången och vi vill passa på att tacka alla som tog sig tid att svara på frågorna. Enkäten är ett viktigt verktyg som hjälper oss att utveckla våra kundrelationer och hitta förbättringsområden i verksamheten.

​​​​​​​
2022-06-21

Inneklimatanalysen - en allt viktigare del i byggprocessen


I takt med att kraven för en god inomhusmiljö höjs ökar efterfrågan på inneklimatanalyser. Analysen kräver en helhetssyn över hur tekniska installationer samverkar med byggnaden och den verksamhet som bedrivs i den.
​​​​​​​
2022-06-10

Håll utkik efter vår nya poolbil!


Nu rullar äntligen vår special-designade Polestar på gatorna i Göteborgsområdet. Håll utkik så kanske du ser den! 
​​​​​​​
2022-05-20

Mycket teknik på liten yta krävde
smarta lösningar


En pressad byggstart och en hyresgäst med mycket specifika behov blev en spännande utmaning för Wikström och fastighetsägaren Klövern, en del av Corem Property Group.
2022-05-12

Utbyggnad av fossilfri värme i Gnosjö


Under hösten 2021 färdigställdes de sista etapperna av ett nästan sju kilometer långt fjärrvärmenät i Gnosjö. Nevel och Wikström har tillsammans planlagt och projekterat för utbyggnaden under ett års tid.
2022-04-12

Solhybrider minskar klimatpåverkan
för Kv. Skogsvaktaren


Med naturen som närmsta granne växer nu kvarteret
Skogsvaktaren fram i Mölnlycke fabriker, ett projekt där värnandet om en historisk plats samsas med grönt nytänkande.
2022-04-01

GPTW utser Wikström till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022


Wikström AB tar för tredje gången plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™.  Företaget rankas i år som nummer 6 på listan över små organisationer med 20-49 anställda. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som årligen genomför världens största medarbetarundersökning.
2022-03-16

Wikström förstärker i Göteborg och Falkenberg


Efterfrågan på Wikströms tjänster inom VVS-projektering och energitjänster fortsätter att vara mycket stark och företaget behöver växa för att vi skall kunna möta den. Det är därför extra roligt att på ett bräde kunna hälsa Pontus Holmgren, Jakob Andersson och Adam Krantz välkomna till Wikström!
2022-03-09

Energikartläggning – ett lönsamt måste


Sedan 2016 är det lagkrav på att genomföra en energikartläggning för företag med minst 250 anställda eller en omsättning som överstiger en halv miljard. Det som vid första anblicken kanske kan låta som ett besvärligt måste, blir i realiteten en miljömässig och ekonomisk vinst.
2022-02-22

Kreativiteten sätts på prov när gammalt kvarter moderniseras


Att modernisera en flera hundra år gammal K-märkt fastighet ställer höga krav på alla involverade. I det här projektet har de
vackra fasaderna som vetter ut mot Vallgatan respektive Kungsgatan samt takkuporna monterats ner bit för bit och numrerats för att kunna återställas till sitt original. 
2022-02-08

Stora energivinster när Björkås
rustas upp


Det femtio år gamla bostadsområdet Björkås i Ytterby utanför
Kungälv rustas upp när fastighetsägaren Förbo satsar på
ny och grön energi.
– Detta är en naturlig satsning för området och som en del i
den har vi sett över energianvändningen, berättar Pouria Tavakol, projektledare och energiingenjör på Förbo.
2022-01-19

Tätt samarbete när nya hotellet
växer fram


Det före detta varvsområdet Lindholmen på Hisingen i Göteborg fortsätter sin förvandling och antalet nya byggnader växer ständigt. Det nyligen färdigställda Uni3 Campus med kontorslokaler, eventhall, restauranger och caféer får nu sällskap av en elva våningar hög byggnad som bland annat inrymmer ett hotell.
2022-01-03

Ny domstolsbyggnad i Jönköping siktar på guld


Göta hovrätt och kammarrätten i Jönköping får en ny domstolsbyggnad. Planeringen har pågått under flera års tid och byggs av Serneke på beställning av byggherren Castellum. Siktet har sedan start varit inställt på Miljöbyggnad guld.
2021-12-15

God jul och gott nytt år!


Att utrota världsfattigdomen är nummer 1 av FN:s globala hållbarhetsmål. Årets julgåva har vi därför valt att ge till organisationen Hand in Hand som genom utbildning, stöttande nätverk och tillgång till mikrolån bidrar till att människor kan utnyttja sin potential och utvecklas till småskaliga och framgångsrika entreprenörer. För att bekämpa fattigdom långsiktigt – inte bara för stunden.
2021-12-08

Lyckad idrottssatsning i Mölnlycke Fabriker


I Mölnlycke Fabriker pågår en ny- om- och tillbyggnad
av den genuina bruksmiljön till ett levande och attraktivt område där sport och aktiviteter utgör en viktig del. Utöver att förvalta det kulturarv som platsen bär med sig vill man
skapa en helhet där aktiva föreningar kan bidra
med liv och rörelse.
2021-11-24

Nytt nummer av Wikströmtidningen!


Här hittar du ett rykande färskt nummer av vår tidning. Det är 24 välfyllda sidor där vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners presenterar aktuella och intressanta projekt.

Klicka på läs mer för en blädderbar version av tidningen
2021-10-22

Fortsatt högt Trust Index trots pandemi


Nu har vi fått resultatet från årets medarbetarundersökning Trust Index. Efter många och långa månader av pandemi med hemarbete och digitala evenemang fanns helt klart en oro för hur det påverkat våra medarbetare och Wikströms företagskultur. Det har varit en utmaning för oss alla, så när årets undersökning visade att vi bibehållit vårt höga Trust Index på 92% var det en oerhörd lättnad. Vi kan därmed stolt berätta att Wikström även i år blivit certifierade som ett Great Place to Work.
2021-10-08

En lite mer hybrid vardag


Restriktionerna har äntligen lättat och vi är glada att åter få träffa våra kollegor fysiskt lite mer frekvent framöver. Som ny VD på Wikström har det varit väldigt speciellt att efter nio månader fortfarande inte ha träffat alla kollegor ”på riktigt”. Att vi haft så bra möjligheter att hålla kontakten digitalt har underlättat såklart, men det fysiska mötet är trots allt svårslaget.  
2021-06-18

Engagerad bostadsrättsförening sänkte sina energikostnader


Bostadsrättsföreningen DeGeersgatan med totalt 143 lägenheter, och vars fem hus byggdes på 1950-talet ville sänka sina energikostnader. Föreningen kontaktade Wikström för att få ett kostnadsförslag och hjälp med processen.
2021-06-04

Klimatanpassad fastighet när
Klövern moderniserar


Fastighetsägaren Klövern har utfört en totalrenovering
på en av sina äldre fastigheter i östra Göteborg. Med kreativa lösningar har man skapat moderna och attraktiva kontorsytor.
2021-05-28

OVK – ett viktigt verktyg för energiprestanda och inneklimat


God kontroll på ventilationen säkerställer friska hus och nöjda hyresgäster och sedan 1994 är det lagstadgat med obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i offentliga lokaler, flerbostadshus och kontor med flera. Grundregeln är att ventilationssystemet ska fungera som det avsågs när det togs i drift. Med tiden kan dock verksamheten i en lokal ha förändrats och ibland glöms det bort att...
2021-05-18

Kallebäcks Terrasser växer fram


Kallebäck genomgår sedan ett par år en total förvandling. Kallebäcks Terrasser produceras av Wallenstam som ett av projekten i BoStad 2021, Göteborg Stads stora satsning, och de båda parterna har skapat detaljplanen tillsammans.
Området kommer att utvecklas etappvis och vara fullt utbyggt 2027 med 1800 lägenheter byggda av Wallenstam.
2021-04-27

Falkenberg storsatsning står klar


I Falkenberg invigdes det nya kultur- och kunskapscentret
Argus i juli 2020. Det är efter två års arbete som kommunens hitintills största enskilda investering står färdig.
–Argus är en del i vårt stadsomvandlingsprojekt. Målet är att utveckla stadskärnan och Argus är ett steg i det, berättar Simon Burström, byggprojektledare på Falkenbergs kommun.
2021-04-15

Medelhavsklimat året om


Under försommaren 2020 påbörjades pålningen av fastighetstomten mittemot Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Här kommer Bo Aktivt, i samarbete med Byggnads AB Tornstaden, att bygga det första huset enligt sitt eget koncept BonTop. Ett hus med 87 bostadsrättslägenheter av högsta kvalitet fördelat på fyra våningar med ett atrium som innergård vilket ger de boende medelhavsklimat året runt.
2021-04-06

Loft 46 - ett extraordinärt projekt


Ovanpå ett befintligt kontorshus i Borås har Wästbygg på uppdrag av Järngrinden byggt tre nya våningar med 31 bostadsrätter av hög kvalitet. De exklusiva lägenheterna har ritats av QPG Arkitekter i Göteborg och byggnationen ställde alla involverade inför tekniska utmaningar under projekteringen.
2021-03-25

Wikström AB klättrar på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser!


​​​​​​​Det är nittonde året i rad som Great Place to Work har utvärderat och listat de organisationer som har bäst arbetsplatskultur i landet, och Wikström AB har i år kammat hem en sjundeplats.
2021-03-22

Ekebäckshöjd - en ny stadsdel och granne till Högsbohöjd


​​​​​​​Stena Fastigheter förädlar just nu Högsbohöjd, ett område där de sedan tidigare har ett stort fastighetsbestånd. Nu växer området i tre etapper som inleds med ett, i sitt slag, unikt äldreboende samt kommersiella lokaler. När samtliga etapper är klara kommer området även att ha fått en förskola och ca 660 nya lägenheter.
2021-03-09

Sportbutik förvandlad till fem biosalonger

​​​​​​​
Det var med sorg som Michael Kristiansson och Johan Martinsson på Svenska Bio 2019 fick ta emot beskedet att anrika Biograf Facklan vid torget i Kungsbacka måste evakueras. Med en stor dos kreativitet löste Aranäs Fastigheter problemet genom att ordna lokaler i Kungsmässan.
2021-02-24

Man skall alltid sikta på att bli ännu bättre!

​​​​​​​
Jens Karletorp är ny VD för Wikström sedan årsskiftet. Vi börjar lära känna varandra nu, och vill gärna dela med oss av den här intervjun där Jens får berätta om sig själv och sina tankar kring Wikströms framtid.
2021-02-02

Wendelstrand - här formas framtidens bostäder

​​​​​​​
I Mölnlycke börjar den helt nya stadsdelen Wendelstrand långsamt ta form. Det är stadsutvecklaren Next Step Group som tillsammans med BRA bygg påbörjat en stor omvandling av gammal industrimark. Här kommer kontor, bostäder, ett äldreboende och en förskola att uppföras i ett projekt där miljö, gemenskap och innovation är ledorden.
2021-01-22

Ett driftår senare: 47% lägre energianvändning för Snickaren


Snickaren är ett bostadsområde i Kinna som sedan 2014 genomgått en stor upprustning i fyra etapper.

​​​​​​​Efter sju år står nu Marks Bostad AB inför projektets slutskede, och redan går stora förbättringar att se inom energianvändning och vattenförbrukning.
2021-01-08

Kvarteret Johanna - Varsam totalförvandling


Sedan Hufvudstaden förvärvade den sista pusselbiten i det stora historiska kvarteret mellan Fredsgatan och Hotellplatsen har planeringsarbetet pågått för att ta ett helhetsgrepp och lyfta kvarteret. Nu finns en detaljplan på
plats för att modernisera det välkända området och ge det ett helt nytt uttryck.
2020-12-21

Jens Karletorp ny VD för Wikström


Styrelsen i Wikström AB har utsett Jens Karletorp till ny VD för företaget. Jens tillträder 4/1 2021 och tar över efter Annika Aarthun.
​​​​​​​
Jens bär med sig ett stort kunnande och ett brett nätverk inom samhällsbyggnadssektorn.
2020-12-11

Energieffektiva hyresrätter i Borås


I september 2020 togs det första spadtaget för kvarteret Björnflokan i centrala Borås. Här bygger Serneke Sverige AB tillsammans med Trenum Borås 319 hyresrätter varav ett hundratal blir studentbostäder.
2020-11-24

Mölnlycke fabriker växer – fler möjligheter för idrottsfantaster


Mölnlycke fabriker är ett område i ständig utveckling. Under hösten 2020 samarbetar Härryda kommun med Wallenstam och byggfirman Bergman och Höök för att bygga både idrottshall, parkeringshus och innebandyhall i området.
2020-11-16

Nytt nummer av Wikströmtidningen!


Här hittar du ett rykande färskt nummer av vår tidning. Det är 24 välfyllda sidor där vi tillsammans med våra kunder och samarbetspartners presenterar aktuella och intressanta projekt.
2020-10-21

Ny toppnotering i Trust Index

Resultaten från årets medarbetarundersökning Trust Index har levererats och gissa om vi sträcker på oss lite extra när 100% av våra medarbetare svarat positivt på påståendet att Wikström är en mycket bra arbetsplats och att lika stor andel skulle rekommendera oss som arbetsgivare till andra! 
2020-09-02

Äntligen tillsammans igen!

Hösten är på intågande efter en välbehövlig och något annorlunda semester. Innan sommaren var det väldigt glest på våra kontor då vi förordade hemarbete för alla som hade möjlighet. Det har fungerat över förväntan att träffas digitalt och driva projekten precis ”som vanligt” trots att allt är i högsta grad ovanligt.
2020-06-03

Exklusivt äldreboende med innovativt inre och yttre

Ett helt nytt bostadsområde tar nu sakta form i Sisjödal,
Sisjön i sydvästra Göteborg. Vid infarten till området,
längs med backen och berget byggs ett äldreboende
med hög boendestandard och genomtänkta lösningar.
2020-05-18

Majorna växer när Wallenstam utvecklar Godhems backe

Det byggs nytt nedanför Godhemsberget i Majorna. Där man förr kunde se ett nedgånget gammalt slakthus finns idag
en byggarbetsplats med skelettet av nya huskroppar.
Här kommer snart 138 nya hyresrätter att växa fram.

Projektet är en del av Bostad 2021, en satsning på fler hyresrätter fram till 2021 inom Göteborgs stad. De nya

2020-04-22

Wikström är nu en av Sveriges Bästa Arbetsplatser!

För artonde året i rad har Great Place to Work rankat Sveriges Bästa Arbetsplatser och det är med stor stolthet vi kan berätta att Wikström nu finns med på listan!

Sedan 2018 har vi använt oss av Great Place to Work som samarbetspartner för att mäta våra medarbetares upplevelser av Wikström som arbetsplats, samt

2020-04-03

Igloon står för kylan när GU bygger ut

Under hösten 2017 inleddes planeringsarbetet för att skapa plats åt Göteborgs Universitets nya byggnad för naturvetenskapliga fakulteten. Vintern 2019 påbörjades sprängningsarbetet för den 30.000 m2 stora fastigheten och byggnationen sker i ett redan tättbebyggt område.
2020-03-27

Distansutbildning värdefullt i coronatider

De senaste veckorna har utbildning på distans blivit en viktig faktor för att hålla olika utbildningar igång trots den rådande pandemin. Med dagens digitala lösningar och hjälpmedel finns en god grund för att kunna bedriva undervisningen mer eller mindre som vanligt. Många skolor erbjuder ofta flera kurser och utbildningar på distans i sitt vanliga utbud, vilket gör dem väl förberedda och utrustade för att växla över även annan utbildning till den digitala plattformen.
2020-03-18

Covid 19
Vi anpassar oss och arbetar på

Lyhörda är ett av våra värdeord som kanske är mer aktuellt än någonsin. Under rådande omständigheter följer vi självklart regeringens och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gör de anpassningar som krävs av omsorg om våra medarbetares, kunders och samarbetspartners hälsa.

Vi fortsätter vårt dagliga arbete men väljer att vid....
2020-03-16

Erik Tiberg Fastigheter utvecklar sin fastighet i Västra Frölunda

Under lång tid har MIO i Västra Frölunda varit ett välbesökt och uppskattat möbelvaruhus i Göteborg. Under de kommande åren kommer den välkända profilen att utvecklas ytterligare och få sällskap av fler butiker och hyresgäster. I samband med att Erik Tiberg Fastigheter, ETF, expanderar utökas fastigheten med ytor i markplan samt med en fem våningar hög kontorsbyggnad som ger totalt sju våningar
2020-03-06

Gekås fortsätter expandera - Wikström är med på vägen

Varuhuset Gekås Ullared växer och i samband med detta utvecklas även deras Stugby & camping. Med målet att förbättra upplevelsen för sina besökare ännu mer och erbjuda en vistelse där både shopping och boende blir ett härligt minne, byggs nu en ny restaurang samt 12 nya badtunnor med tillhörande omklädningsrum och relaxavdelning på området.
2020-02-28

Ljus framtid för YH-ingenjörer

VVS-branschen är i stort rekryteringsbehov och tillsammans med yrkeshögskolorna runtom i landet tas nya utbildningar fram för att sammanföra morgondagens kompetens med näringslivet. I både Varberg och Göteborg startade under 2018 nya utbildningar för VVS-ingenjörer och Wikström, som har tio års erfarenhet av YH-utbildning, är en aktiv samarbetspartner.
2020-02-07

Workshop med tema hållbarhet


Majoriteten av Wikströms tjänster har tydlig koppling till hållbarhet där vi hjälper våra kunder att på olika sätt spara energi och skapa ett bra inneklimat. För att bli ännu vassare arrangerades igår en gemensam workshop med tema hållbarhet i Dome of Visions på Lindholmen. Engagemanget var på top och vi fick fram massor av bra idéer att arbeta vidare med.​​​​​
2020-02-05

Kontorsbyggnad sätter standarden i Kallebäcks Terrasser

​​​​​​​
Den kommersiella byggnaden i Kallebäcks Terrasser är en unik fastighet med speciella krav. Att skapa en trygg, tyst och hälsosam miljö i direkt anslutning till en av Sveriges mest trafikerade leder har satt kreativiteten på prov och...
2020-01-24

Kombinerad konstgräsplan och isstadion - vilken succé!


Under 2017 fick Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås i uppdrag att skapa en vision för Hässleholmen; ett av två områden i kommunen med utanförskapsproblematik.